Krisztina Farago

Krisztina Farago

Krisztina Faragó

umetnica

Sem Krisztina Faragó, stara 43 let, mnogi od vas me že poznate preko moje strani Glass painting by Chris. Živim v Budimpešti s partnerjem in našo "šefico" Lizo, ki je mešanka jazbečarjev z ogromno samozavestjo. Prihajam iz Vámosgyörka, majhne vasice v okrožju Heves.

Ustvarjanje je bilo vedno del mojega življenja. Na steklo slikam že 20 let in še danes mi je ta tehnika najljubša. Imela sem že več razstav po vsej državi, seveda pa se vsak dan učim tudi drugih tehnik in spoznavam nove materiale.

Novi izzivi me vedno navdušujejo, zato je barvanje pohištva ali izdelava nakita iz smole eden mojih najljubših opravil. “Oživitev” starega kosa pohištva, je nekaj kar najraje počnem. S svojim poslikanim pohištvom sem uspela dvakrat osvojiti prvo mesto na državnem tekmovanju, prejela pa sem tudi posebno nagrado v kategoriji mojstrskih adaptacij.

Zelo rada vodim delavnice in lahko ste me že spoznali v neposrednem prenosu na spletni strani Pentart. Moji najljubši dizajni so orientalski dekorji, geometrijski vzorci in klasične moderne note, zelo mi je všeč dekor v slogu Steampunk. Ustvarjajte iz srca, sprostite ustvarjalne energije v sebi, ki jih lahko izrazite s čopičem in malo barve – tako se rojevajo čudeži!

 

Nekaj njenih del:

 

Delavnice:

Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.