Mitja Bokun

Mitja Bokun

Mitja Bokun

umetnik, ilustrator

Mitja Bokun je umetnik, ilustrator, znan po svojem stilu portretov, komercialne, beauty in modne ilustracije ter po upodobitvah znanih iz sveta mode in širše. Risal je že od otroštva, študiral pa je IT tehnologijo, preden je postal ilustrator. Umetnik samouk je začel profesionalno pot leta 2009, ljubi kar počne in ne more si zamisliti boljšega načina za preživljanje svojega časa. Njegovi projekti obsegajo tako ilustracije in upodobitve za različne revije, televizijske oddaje, oglase,… pa vse do vizualnih podob najbolj znanih svetovnih blagovnih znamk.

Njegovo delo vključuje sodelovanje z modnimi oblikovalci, kjer upodablja vse, od skic za oblačila do ilustracij, ki so združene skupaj s fotografijo v prekrasne editoriale . Leta 2013 je bil povabljen na Londonski teden mode, kjer je risal v zakulisju blagovne znamke Red Label Vivianne Westwood, leta 2014 je izdelal vizualno podobo Shiseido Ultimune za kitajski trg in učni material za japonski trg, leta 2015 pa je ilustriral več vizualnih podob modnih oblikovalce ter drugih slovenskih in svetovno priznanih znamk. Povabljen je bil in predaval o modni ilustraciji na School of Visual Arts v NY in Instituto Marangoni v Milanu, izbran pa je bil za oblikovanje podobe Diane’s Pernet ASVOF filmski festival v Tokiju, s katero že dolgoletno sodeluje. V letu 2022 pa je med drugim izdelal portrete tudi za prvi mednarodni športni NFT projekt PlanicaNFT.

Mitja  je sodeloval z umetniki, kot so Helena Christensen, Brooke Shields, Jenno Elfman, Rose McGowan, Nile Rodgersom, Mick Rockom, Miltonom Glaserjem in mnogimi drugimi, pri nas pa že večletno sodeluje z prof. dr.  Urošem Ahčanom, svetovno priznanim strokovnjakom rekonstrukcijske in estetske kirurgije . Vedno dela, doma ali v tujini, v studiu ali eventih ter je vedno strasten do svojega dela, pa naj gre za ilustracije ali izdelavo kulinarične umetnosti s hišo kulinarike Jezeršek. Na leto izdela več kot 500 ilustracij.

 

Nekaj njegovih del:

 

Delavnice:

Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.