Schmincke tekoče oglje 35ml – breskovo kamnito črno

Tekoče oglje v tubi omogoča slikanje, risanje in podslikave brez prahu in umazanije. Na voljo je v treh odtenkih, ki nastanejo z oglenjenjem naravnih sadnih semen iz območja EU. Kot vezivo je, podobno kot pri akvarelih, uporabljena visokokakovostna gumi arabika, barva se lahko redči tudi z vodo.
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
4012380226785
20,73 €

Schmincke tekoče oglje 35ml – breskovo kamnito črno

Za vse ljubitelje naravnih odtenkov in risanja z ogljem je tovarna Schmincke izdelala inovativen izdelek. Tekoče oglje v tubi omogoča čistejšo uporabo umetniškega oglja brez prahu. Vezivo barve je gumi arabika v katero so primešani pigmenti naravnega izvora, ki nastanejo z oglenjenjem naravnih sadnih semen iz območja EU, kar ima za posledico edinstvene odtenke oglja.

Barve imajo konsistenco gvaša in se lahko mešajo z vodo, s čimer dosežemo različne odtenke, strukture in debeline plasti. Odvisno od strukture podlage in debeline nanosa oglja, ga lahko obrišemo z roko ali odstranjujemo z vodo (pri bolj enakomernih in trših podlagah je sprememba nanosa lažja). Kadar ga uporabimo za podslikavo, zaradi večje oprijemljivosti s površino, naslednji nanosi barv ne postanejo umazani ali postanejo manj umazani kot pri podslikavah s klasičnim ogljem. Tekoče oglje se lahko uporablja tudi v kombinaciji s klasičnim ogljem. Ker je pigment povsem naravnega izvora, lahko med posameznimi serijami pride tudi do minimalnih razlik v odtenku.

Oglje je na voljo v odtenkih: 755 - hladno modrikasto grozdno seme črno oglje, 756 – topla rjavkasta češnjeva koščica črno oglje in 757 nevtralna breskev kamneno črno oglje.

Dodatne informacije
SKU4012380226785
PakiranjePosamezno
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account