Decoupage rižev papir 48x33cm - vintage psi in srca

Rižev papir z motivi, odličen za uporabo pri decoupage tehniki za okraševanje različnih površin.
Razpoložljivost: Ni na zalogi
SKU
8024273182593
2,62 €

Rižev papir

Rižev decoupage papir predstavlja odlično alternativo papirnatim servietam. Po svoji strukturi je nekoliko debelejši od papirnatih serviet, kljub temu pa je dobro svetlobno prepusten. Je izjemno lahek in mehek, vendar dolgo obstojen. Uporablja se pri decoupage tehniki na različne podlage. Odličen je za dekoracijo najrazličnejših predmetov, lahko pa iz njega izrežete posamezne motive in jih uporabite po svoje. Z njim lahko ustvarjajo vsi, ne glede na predznanje. Priljubljen je predvsem pri dekoraciji papirnatih ali lesenih škatlic, okvirjev za slike, pri okraševanju cvetličnih lončkov, za izdelavo albumov, slik na platno in še več. V kombinaciji z drugimi materiali in barvami lahko ustvarite resnično unikatne umetnine.

Uporaba je popolnoma preprosta: s čopičem nanesite lepilo in prilepite rižev papir na želeno mesto. Da bi odstranili zračne mehurčke, s čopičem še enkrat narahlo potegnite po papirju. Mejo med papirjem in površino lahko zabrišete z uporabo akrilnih barv in s senčenjem.

Na izbiro je ogromno motivov, ki jih lahko uporabite prav za vsako priložnost. 

Velikost papirja je 48x33cm, gramatura pa 28g/m².

 

Kako uporabljati rižev papir? Osnove servietne in decoupage tehnike

Servietna in decoupage tehnika sta enostavni tehniki okraševanja s papirjem, ki ju uporabljamo, kadar želimo pustim in enostavnim predmetom dodati nekaj živahnosti, ali prenoviti in oživiti stare predmete. Servietke lahko nanašamo na različne površine, od kartona, lesa, plastike, kovine, porcelana ali stekla. Za delo potrebujemo še lepilo na vodni osnovi ali lepilo in lak za servietno (decoupage) tehniko. Obstajajo tudi mediji, kot je na primer Mod Podge, ki nudijo posebno kombinacijo lepila in laka v enem.

Za to tehniko potrebujete slednje pripomočke:

  • Čopič,
  • Lepilo za servietno in decoupage tehniko,
  • Lak za servietno in decoupage tehniko (ni nujno, je pa priporočljivo za zaščito izdelka),
  • Servietko in
  • Platno, karton ali izdelek iz lesa, kovine, plastike, porcelana ali stekla, ki ga želite okrasiti.

 

(1)   Priprava papirja

Decoupage papir lahko uporabite v celoti, ga natrgate na koščke ali izrežete določen motiv, ki ga želite prilepiti na površino predmeta.

(2)   Priprava površine

Površina, na katero lepite papir, mora biti suha, čista, neprašna in nemastna. Površino lahko pred lepljenjem tudi pobarvate, vendar zaradi vidljivost motiva priporočamo uporabo svetlih barv. Pri nekaterih materialih, kot sta les in kovina, boste morali površino grundirati oziroma premazati s posebnim medijem (osnovo za decoupage), za boljši oprijem papirja.

(3)   Lepilo

Uporabite lepilo, primerno za površino na katero polagate papir. Obstajajo namenska decoupage lepila za boljšo obstojnost na določenih površinah, na primer decoupage lepilo za tekstil in lepilo za steklo in porcelan. Za večino ostalih površin se lahko uporabi univerzalen medij za decoupage.

(4) Nanos lepila in papirja

Rižev papir položite na želeno površino in premažite lepilo čez površino papirja. Začnite na sredini papirja in s čopičem nežno gladite po papirju proti zunanjemu robu, da se izognete gubanju papirja in neželenim mehurčkom.

(5) Sušenje

Pustite, da se izdelek popolnoma posuši. V primeru, da nanašate več slojev papirja, pustite, da se predhodni sloj popolnoma posuši pred nanosom drugega.

(6) Nanos laka

Ko je izdelek popolnoma suh, s čopičem nanesite sloj laka za decoupage, da izdelek zaščitite. V primeru, da nanašate več slojev laka, pustite, da se predhodni sloj popolnoma posuši pred nanosom drugega.

(7) Končano!

Dodatne informacije
SKU8024273182593
PakiranjePosamezno
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account