En lep pozdrav, danes se lahko z vašimi malimi ustvarjalci pozabavate s sladolednimi palčkami in iz njih izdelate zabavne like, bodisi za igro, bodisi za dekoracijo. Sama sem pripravila dva jesenska lika - bučo in strašilo, ter strašno zeleno pošast za čarovniške dni konec meseca. :)  

 

Material, ki sem ga uporabila:

   

1. Sladoledne palčke zložimo eno poleg druge, ter jih zalepimo z eno ali dvema prečno ležečima palčkama. Pri strašilu, prilepimo prečno še dodatno palčko na sprednji strani. Palčke skupaj zalepimo kar z lepilom Mekol, vendar moramo pred nadaljevanjem počakati, da se res dobro posuši. 


 


2. Lepljene palčke predstavljajo osnove za naše like. Sprednje dele pobarvamo z akrilnimi barvami Pentart. Za bučo uporabimo oranćno barvo, za pošast zeleno, pri strašilu pa pobarvamo le zgornji del oziroma klobuk. Pustimo, da se posuši.

 


3. Izrežemo bele in črne kroge iz katerih bomo sestavili oči. Najlažje je kroge izrezati v rezalni napravi in z rezalnimi šablonami, lahko pa za to uporabite tudi izsekovalnike ali jih izrežete kar ročno.

 


4. Črne pike (zenice) prilepimo ne bele kroge s 3D blazinicami, da dobimo nekaj dimenzije. Tako pripravimo oči za vse tri like.

 


5. Kosmato žico navijemo in jo uporabimo kot zelenje na buči.

 


6. Izberemo različne barve rafije, jih zberemo v majhne šope, zavežemo in uporabimo kot lase na strašilu.

 


7. Iz bež filca izrežemo "polžek", ki ga nato zvojemo v rožo za strašilo. Iz črnega filca nato izrežemo še lase za pošast, ter nos in usta za bučo.

 


8. Vse pripravljene dodatke prilepimo na naše like in na nekaterih mestih dodamo še nekaj bleščic.

 


9. Tako na koncu izgledajo obrazi naših likov iz sladolednih palčk. Uporabimo jih za igro ali z njimi okrasimo otroško sobo. Kaj je lepšega, kot ročni izdelki naših otrok.

 


Veselo ustvarjanje želim!