Tokrat malo bolj pravljična praznična voščilnica, kjer se palček s kupom daril prikrade v hišo, da bi pod smreko nastavil darila. Gre namreč za pomočnika Božička. Vendar je šele na začetku svoje kariere in zato še neroden. Tako bi mu darila skoraj padla na tla. Ujel jih je v zadnjem trenutku. 

 


Pa si na hitro poglejmo, kako sestaviti takšno voščilnico. Sama sem si najprej izrezala darila in pentlje iz kartona, ki je na eni stran črtast, na drugi pa enobarven. In sicer sem uporabila zelenega in rdečega. Darila sem nato sestavila. Prav tako sem izrezala palčka in sicer iz belega papirja ter z alkoholnimi flomastri pobarvala obraz in roke. Dodatno sem palčka izrezala še iz obeh prej omenjenih kartonov in ga razrezala, da sem dobila raznobarvne dele samega palčka.

 

 


Le-te sem nato zalepila na še celega palčka s pobarvanim obrazom in rokami. Naknadno sem izrezala še dva palčka iz belega kartona in zalepila enega na drugega ter na vrhu še tega barvnega za nekaj dimenzije. Iz scrapbook papirja sem izrezala pravokotnik in nanj s pomočjo samoizdelane šablone nanesla strukturno paso. Šablono sem si izdelala tako, da sem iz yupo papirja izrezala vzorec s pomočjo Sizzixove šablone.

 

 


Iz fotokartona sem si izdelala osnovo za voščilnico, nanjo zalepila pravokotnik iz rdečega črtastega kartona, ki sem ga porabila tudi za izreze in nato še modrega s strukturno pasto. Vse skupaj pa zaključila s palčkom, darili in napisom. Ko je bila voščilnica že končana, sem s pomočjo čopiča in bele tempere poškropila še nekaj belih pik, kar pa se na fotografiji žal ne vidi.

 

 


Še preprosteje in hitreje bi voščilnica bila izdelana, če bi palčka izrezala kar iz črnega fotokartona in bi izgledalo kot silhueta. Naj bo to za danes vse. Želim vam čudovit dan!


Material, ki ga je Vladka uporabila pri svojem projektu:

 

Rezalna šablona Thinlits, set 11kos - Božičkov pomočnik

Set rezalnih šablon Sizzix Thinlits - mixed media; 4 kosi

Set štampiljk ART Butik - božič, novo leto

Karton z vzorcem A4, 200g/m² - črte, zelen

Karton A4, 200g/m² - črtast, rdeč

Scrapbooking papir MD 30,5x30,5cm - Monochromes - vintage turkizna

Foto karton A4 - perl bel

Sintetični papir YUPO A4 - bel, 10kos

Modelirna dekorativna pasta 118ml - bela

SLIKARSKA LOPATICA - 1301026

Tempera Aero 42ml - 110 bela

Slikarski- čopiči

Blazinica za štampiljke Ranger dye ink pad 10x7cm - java bean

Pinceta s fino konico Sizzix

Sizzix pripomoček za rezalne šablone - igla

Rezalnik papirja Fiskars SureCut big - A4

Scrapbooking strojček Sizzix BIG SHOT

Večnamensko hobi lepilo Pentart 20ml