Pozdravljeni! Sem Kaja in pod imenom Kajcyika crafts ustvarjam čestitke že dobri dve leti. Zelo sem vesela, da bom v sodelovanju z ARTom za vas pripravljala vodiče za izdelavo izdelkov iz papirja. Danes sem zate pripravila hitro zimsko voščilnico! :)

zimska_voscilnica


1. Preden sem začela z izdelavo sem si pripravila nekaj stvari, ki jih želim uporabiti na voščilnici. Vedela sem, da si kot osrednji element želim uporabiti Jane's doodles štampiljke imenovane 'Zimsko veselje', x-cut Zvezdice in pa Distress oxide blazinico v barvi Cracked pistachio. Ob teh izdelkih sem uporabila še Jane's doodles štampiljke imenovane 'Doma za božič', ter Distress ink blazinice Pine needles, Cracked pistachio, Ground espresso, Spiced marmalade in Black soot

zimska_voscilnica

 

2. Začela sem z izrezovanjem s šablono, kjer sem uporabila papir v enaki velikosti kot je osnova voščilnice. Odločila sem se, da bom uporabila drugo največjo zvezdico in jo izrezala na zgornjem delu papirja, točno na sredini.

zimska_voscilnica

 

3. Nato sem vzela Distress oxide blazinico, ki ima kremasto teksturo in tako je senčenje z njo res preprosto. Na kvadratu, ki je malo večji kot izrez prej izrezane zvezde sem uporabila barvo Cracked pistachio in z njo osenčila celoten kvadrat. Distress oxide blazinice super reagirajo z vodo, zato sem po končanem senčenju tja pokapljala nekaj čiste vode in pa bele barve za bolj zanimiv efekt.

zimska_voscilnica

 

4. Za tem sem se lotila barvanja. Na akvarelni papir sem odtisnila enega jelenčka in pa sovico iz prej omenjenega seta Jane's doodles imenovanega 'Zimsko veselje'.

zimska_voscilnica

 

5. Na plastično folijo, kateri sem podložila bel papir, da se barve bolje vidijo, sem nato nanesla nekaj barv distress blazinic. Barve, ki sem jih na koncu uporabila pri samem barvanju so: Pine needles, Cracked pistachio, Ground espresso, Spiced marmalade in Black soot.

zimska_voscilnica

 

6. Pobarvani živalici na koncu izgledata takole. Tam, kjer sem predvidevala, da bi v realnem življenju bile sence sem uporabila nekoliko več barve, tam kjer bi bilo bolj svetlo pa manj. Nato sem ju s pomočjo škarij ročno izrezala.

zimska_voscilnica

 

7. Vse kar je bilo treba še storiti je bilo odtisniti napis in pa vse skupaj prilepiti na osnovo. Za nekoliko več dimenzije sem papir iz katerega smo izrezali zvezdico nekoliko dvignila s penastim trakom, ostalo pa sem prilepila direktno na podlago.

zimska_voscilnica

 

8. Končni izdelek izgleda takole:

zimska_voscilnica