Spet je konec meseca in z vami sem Adrijana iz Paper Beauty AK. V tem mesecu vas ART DT članice razveseljujemo z različnimi izdelki, ki so primerni za počitnice ali poletje. Jaz pa sem vse skupaj združila v prav poseben izdelek. Za tople poletne dni sem izdelala dva osvežujoča koktajla na pladnju. :)

 

adrijana_knez_koktalj

  

 

Pred začetkom si oglejmo izdelke, ki jih bomo med ustvarjanjem uporabili:

- dva stara steklena kozarca,

- beli gesso Maimeri,

- Pentart mat akrilna barva vanilija (14097), roza (0088), karmin rdeča (0094), ledeno modra (1906) in temno modra (1148),

- Pentart lak za razpoke,

- Pentart okrasni kamenčki mali, 

- Pentart okrasni prah, - Sisal

- agavina volna

grelna naprava,

silikonska pištola,

- modre mini perlice,

čopiči različnih velikosti,

- potiksan papir,

- dekorativne rožice


1. korak: Izbrala sem dva različna steklena kozarca (po velikosti in obliki) in oba pobarvala z belim gessom. Pri tem sem uporabila čopič. Ko se je barva posušila, sem z gobico nanesla drugi sloj belega gessa (lahko si razrežete tudi kuhinjsko gobico). Počakamo, da se barva posuši in nato nanesemo lak za razpoke.

 

adrijana_knez_koktalj


2. korak: Medtem, ko se lak suši si pripravimo debelejši karton, ki bo služil kot pladenj, potiskan papir, gazo in sisal. Karton v velikosti 22x14 cm oblečemo v potiskan papir. Robove kartona pobarvamo z belim gessom. Gazo narežemo na trakove in jo razvlečemo v različne smeri. Nato jo s prozornim gessom pritrdimo na “pladenj”. Lahko uporabite tudi tekoče lepilo.

 

adrijana_knez_koktalj


3. korak: Modro akrilno barvo zmešamo z malo vode in pobarvamo sisal. Pri tem si pomagamo z razpršilko vode. Posušimo s fenom in sisal pritrdimo na pladenj z gazo. Kozarca pobarvamo z akrilnima barvama: mat vanilija in mat roza s kapljico karmin rdeče barve. Ko se barvi posušita, kozarca posvetlimo z belo akrilno barvo. Pomagamo si z gobico. Kako izdelamo tekočino - barvni koktajl? Na dno kozarca pritrdimo nekaj vate, ki jo po vrhu malo zmočimo z vodo in dodamo modro akrilno barvo. Seveda lahko izberemo drugačno barvo. Barvo dobro razmažemo in “zalijemo” z vročo pištolo. Preden se silikon strdi, v kozarec pritrdimo še slamico, okrasni dežnik, ki sem ga izdelala sama in daljši zobotrebec z dodatki (sadje, rožice).

 

adrijana_knez_koktalj


4. korak: S silikonsko pištolo oba kozarca poljubno pritrdimo na pladenj in okrasimo po želji (školjke, rožice). Ko smo zadovoljni s končnim izgledom, dodamo še okrasne kamenčke in mini perlice. Na koncu celotni izdelek posvetlimo z belo akrilno barvo.

 

adrijana_knez_koktalj

 

adrijana_knez_koktalj

 

adrijana_knez_koktalj

 

adrijana_knez_koktalj

 

adrijana_knez_koktalj

adrijana_knez_koktalj