Pozdravljene drage ustvarjalke! Danes sem se odločila, da vam pokažem, kako si naredite poletno zapestnico iz aluminijaste žice. Projekt, ki ga lahko vzamete s seboj na morje in na plaži v senčki zvijate žico. :) 

 

Za izdelavo uhanov potrebujemo:

 

  

1. S šiviljskim metrom izmerimo obseg svojega zapestja.

 


2. S kleščami odrežemo žico v dolžini štirih obsegov naše roke (v mojem primeru 72 cm).

 


3. Z okroglimi špičastimi kleščami začnemo na enem koncu žice delati polžka. Ker žica ob zvijanju postaja trša, si lahko pomagamo tudi s ploščatimi kleščami. Jaz sem polžka do konca zvila kar z roko.

 


4. Nato žico kar z roko 2x prepognemo na dolžini obsega roke. Robove lepo zaokrožimo.

 


5. Naredimo polžka še na drugi strani žice.

 


6. Vzamemo srebrno žico 0.5 mm saj bomo povezali dva konca skupaj.

 


7. Žico 3x ovijemo okoli obeh debelejših žic ter levi konec žice potisnemo skozi zanke. Po približno polovici zank konec žice, ki smo ga potisnili skozi zanke, odrežemo in nadaljujemo z ovijanjem. Ko končamo z ovijanjem žico odrežemo, a pustimo cca 1 cm žice, ki jo bomo potisnili v zanke.

 


8. Enako naredimo tudi na drugi strani.

 


9. Sedaj vzamemo barvno žico, za začetek žico potisnemo do polovice zank in pričnemo z ovijanjem.

 


10. Ko žico ovijemo do konca naredimo z barvno žico 4 ali 5 zank okoli osnove in žico odrežemo čisto pri osnovi.

 


11. Da bi skrili male napakice in zapolnili praznino zapestnice začnemo na koncu kjer  smo  zaključili z barvno žico, ovijati  srebrno žico. Ker je ta žica tanjša, lahko nanjo nizamo tudi male ali velike perlice. Sama sem se odločila za male.

 


12. Vzamemo kozarec in zapestnico z roko ovijemo okoli kozarca. Na koncu zapestnico še malo oblikujemo na svoji roki, da se bolje prilega obliki roke.

 


Zapestnici lahko dodate poljubno število novih žičk, lahko jo čisto zapolnite. Le pazite, da konec žičke vedno stisnete k osnovni žici , da vas ne bo špikalo ko jo boste nosile: