Pozdravljeni, danes bomo izdelali kreativni okvir, kot krasno darilo ob rojstvu dojenčka. Okvirju lahko dodate tudi datum rojstva ali sličico, v vsakem primeru pa bo krasna spominska dekoracija v otroški sobi. Izdelali bomo okvir v nežnih modrih odtenkih za fankta, lahko pa namesto modre uporabite roza in pripravite okvir za dojenčico. Prijetno ustvarjanje. :) 

 

 

Material, ki sem ga uporabila:

 

   

1. Iz dveh kompletov Sizzix šablon, v scrapbooking strojčku izrežemo različne oblike, jih sestavimo in zalepimo. Pri sestavi si vedno pomagamo s slikami na sprednji strani embalaže.

 


2. Iz okvirja vzamemo zadnji del - podlogo iz iverke in jo uporabimo za mere. Potrebujemo 2 kosa belega fotokartona in en kos scrapbooking papirja, v velikosti podloge. S sklalpelom, iz obeh kosov fotokartona, izrežemo paspartu (pustimo rob, širine 3cm). Oba paspartuja zlepimo skupaj. Bel paspartu postavimo čez scrapbooking papir in vse položimo v okvir.

 


3. Z akrilno barvo pobarvamo črko A in počakamo, da se posuši. Nato v okvir položimo različne elemente, kot nam ustreza. Ko smo prepričani o postavitvi, jih zalepimo. Leseno črko sem zalepila z vročo pištolo, papirnate živali s 3D lepilnimi blazinicami, ostale elemente pa s tekočim lepilom.

 


4. Pripravimo še nekaj dekoracij za okvir. Na navadno vrvico napeljemo dve leseni perli in en bel pompom (ponovimo 2x). Ob vsaki leseni perli naredimo vozel, da jih fiksiramo. V stekleničko s plutovinastim zamaškom, damo nekaj svetlečih zvezd in okrasimo z modro pentljo.

 


5. Vrvico s perlami napeljemo na levi zgornji in desni spodnji kot. Fiksiramo ju tako, da ju dobro zavežemo na zadnji strani okvirja (za zatiče in trikotna obešala).

 


6. Stekleničko s pentljo in zvezdicami, dodamo v spodnji desni kot in sicer jo prilepimo z vročo pištolo.

 


7. Na leseno črko dodamo še modro pentljo in z akrilno barvo naredimo nekaj pikic. Naš okvir je končan!

 
 

 


Unikatno darilo je vedno narejeno iz srca. Razveselite mlado družinico ali okvirček izdelajte zase.

En ustvarjalen pozdrav do naslednjič!