Z mislimi se počasi, ampak res počasi selim k dopustu in prijetnemu zvoku valovanja in bučanju morja. Tako je nastala zelo preprosta dopustniška voščilnica, ki je lahko rojstnodnevna ali pa kar tako, da nekomu polepšamo dan. Lahko pa bi se hitro prelevila tudi v vabilo, če kdo praznuje v tem letnem času in pripravlja zabavo s morsko tematiko.

vladka_serbinek_voscilnica_plaza


Pred začetkom si oglejmo izdelke, ki jih bomo med ustvarjanjem uporabili:

Foto karton A4 - perl bel

Sintetični akrilni Čopič za slikanje Da Vinci TOP ACRYL - okrogli

Ranger Distress embossing prah - Old paper

Blazinica za vodni žig VersaMark

Večnamenska grelna naprava

Blazinica za štampiljke Ranger Distress ink mini 2,5x2,5cm - tumbled glass

Barvna blazinica Distress ink Ranger 6x6cm - peacock Feathers

Barvna blazinica Distress ink Ranger 6x6cm - blueprint sketch

Blazinica za štampiljke Ranger dye ink pad 10x7cm - java bean

Scrapbooking rezalna šablona CottageCutz 4,06x4,57cm - natikači

Scrapbooking strojček Sizzix BIG SHOT PLUS

Tempera Aero 42ml - 110 bela

Obojestranski lepilni trak - 9mmx13m

Večnamensko hobi lepilo Pentart 20ml

Set v prispevku uporabljenih štampiljk, z napisi v slovenskem jeziku, je žal razprodan. Novo pošiljko pričakujemo v kratkem.

 


1. Pa gremo k izdelavi. Za izdelavo peščene plaže potrebujemo tanek papir ali kar post it papirček, ki mu natrgamo rob in ga nalepimo na košček tršega papirja tako, da pustimo en del roba neprekritega. V mojem primeru je to foto karton velikosti 10x 15cm. Neprekriti del pošteno premažemo z Versa Mark blazinico, ki je idealna za embosiranje.

vladka_serbinek_voscilnica_plaza


2. Predel posipamo z embossing prahom. Da sem dobila izgled peščene plaže, sem uporabila Ranger Distress embossing prah - Old paper. Nato odstranimo odvečni prah in ga vrnemo v posodico. Pošteno segrejemo grelno pištolo in nato raztopimo embossing prah.

vladka_serbinek_voscilnica_plaza


3. V tretji fazi naslikamo morje. Na gladko površino nanesemo različne odtenke distress inkov (Tumbled Glass, Peacock Feathers, Blueprint Sketch) in z večjim čopičem na papir nanesemo vodo. Razporedimo jo po delu papirja. Na vodo nato nanesemo različne odtenke distress inkov, da dobimo izgled morja.

vladka_serbinek_voscilnica_plaza


4. Površino pustimo, da se posuši ali pa postopek pohitrimo kar z grelno pištolo. Nato uporabimo manjši čopič (recimo velikost 4) in belo tempero, ki jo nanesemo ob stiku morja in peska in nekaj tudi na samo površino morja. Svetujem, da pri tem skoraj ne mešate tempere z vodo. Dodate jo le za kanček. Poleg tega nanšajte manjše količine barve naenkrat.

vladka_serbinek_voscilnica_plaza


5. Voščilnico dokončajte tako, da izrežete natikače in jih zalepite. Dodate še napis in odtisnete srce na pesek, da bo zgledalo, kot bi nekdo narisal srce v pesek. Voščilnico skupaj s postopkom izdelave najdete tudi na Beadsi blogu.

vladka_serbinek_voscilnica_plaza

vladka_serbinek_voscilnica_plaza


Če ste na dopustu, uživajte. Za vse tiste, ki je že za vami, naj vam današnja voščilnica prikrade kakšen spomin na dopustniške dni. Tistim, ki pa dopust še čakate, pa naj čas do tja čim hitreje mine.