"Alkoholni inki so v zadnjem času zelo popularni in z njimi se človek lahko zelo zabava in izdela zabavna ozadja za voščilnice", pravi Vladka Šerbinek. Poglejte, kakšen efekt lahko ustvarimo z njimi!

 

 


Jaz sem tokrat prvič preizkusila Graph'it alkoholne inke ali tuše. Za tovrstne medije potrebujemo poseben papir, lahko bi rekla skoraj plastičen. Mora biti zelo gladek, da se lahko ink po njem pretaka. Tokrat sem preizkusila gladek papir iz Arta, ki ni povsem pravi, se pa ga da uporabljat za tovrstno ustvarjanje. Pa poglejmo, kaj je nastalo, ko sem inke poškropila po papirju in jih razpihala. Pri pihanju si lahko pomagate tudi s slamico. In kaj vam lahko še dodatno pomaga, je tako imenovan blender, ki je brezbarven in samo barvo malo razredči. To se lepo vidi predvsem pri modrem in rumenem inku, kjer sem dodala nekoliko več blenderja. 

 


V tokratni objavi bom uporabila samo rdečo varianto. Izrezala sem si namreč malo kuverto, ostanek pa uporabila kot ozadje. Pripravila sem si tudi dodaten kartonček iz foto kartona in uporabila šablono od Sizzixa, s katero sem izrezalo to zanimivo ozadje.


Kartonček sem nalepila na ostanek papirja, prekritega z rdečim tušem in nato nalepila vse skupaj na osnovo voščilnice. Prav tako sem zalepila še kuverto in preprosti napis, ki pa veliko pove:)

 


Še ena fotografija končnega izdelka.


 

In če vas zanima kako sem uporabila modro ozadje in kako je mogoče uporabiti alkoholne inke tudi na foliji, pa vas že sedaj vabim k naslednji moji objavi na Beadsi blogu, kjer si lahko ogledate tudi današnjo.

 

Pa lep dan!

 


Material, ki ga je Vladka uporabila pri izdelavi svoje voščilnice:

  

Alkoholni tuš Graph'it 25ml - Tomato 5220

Alkoholni tuš Graph'it 25ml - Light Caramel 4170

Alkoholni tuš Graph'it 25ml - Cyan 7150

Preskoči na začetek galerije slik Alkoholni tuš Graph'it 25ml - Blender 0000

Set rezalnih šablon Sizzix Thinlits - mixed media #4

CottageCutz rezalna šablona 6,35x6,35cm - kvadratna kuverta

Set štampiljk ART Butik - prijateljstvo

Blazinica za štampiljke Ranger dye ink pad 10x7cm - java bean

Scrapbooking strojček Sizzix BIG SHOT

Večnamensko hobi lepilo Pentart 20ml

Obojestranski lepilni trak - 9mmx13m

Foto karton A4 - perl bel

Papir za enkavstiko A5