Je vašemu darilu ali dekoraciji za kakšen poseben dogodek do popolnosti že kdaj manjkal samo mini personaliziran dodatek? Potem je ta prispevek kot nalašč za vas! Hitro in enostavno do dekorativnega dodatka s FIMO maso.

 

Pred začetkom si oglejmo izdelke, ki jih bomo med ustvarjanjem uporabili:

 
 

1. Zvaljajte blok izbrane FIMO mase, s pomočjo valjarja, v list želene debeline. Nasvet: Ves čas delajte na papirju za peko, da boste lahko izdelek dali peči v pečico brez poškodb zaradi dviga z površine.

 


2. S pomočjo kovinskega modelčka odrežite želeni motiv.

 


3. V teksturno štampiljko zložite črke in naredite reliefni odtis v izrezano maso. Vzemite še FIMO igle in na vrhu napravite luknjo za vrvico ali trak, da boste izdelek po peki lahko obesili.

 


4. Strdite izdelek v pečici segreti na 110° C za 30 minut. Nasvet: izdelek med delom in ostanki mase naj bodo zaščiteni pred soncem in vročino. Shranite jih lahko zavite v folijo za zaščito pred prahom in umazanijo, v steklenem kozarcu z zaprtim pokrovom.

 


5. Skozi luknjo potegnite še vrvico in vaš izdelek je končan.

 


Poizkusite tudi: Vzemite polovico dveh različnih barv FIMO mas in jih oblikujte v kroglico in nato v "klobaso". Obe "klobasi" zavijte tesno skupaj in jo nato oblikujte v kroglo in dodatno pregnetite dokler ne dobite lepega marmornega učinka. Ko dobite želen učinek blok mase zvaljajte v list in sledite zgornjim navodilom za izdelavo simpatične dvobarvne dekoracije. Vir: https://www.staedtler.com/intl/en/discover/stamped-gift-tags