Pozdravljeni, sem Kaja iz ustvarjalnice Kajcyika crafts in danes vam pokažem izdelavo čestitke z rožami, na kateri bom uporabila tehniko embosiranja z reliefno srajčko. :)

 

Preden sem začela z izdelavo sem si tudi tokrat pripravila nekaj stvari, za katere sem vedela, da jih želim uporabiti:

Papermania – Barvni kartoni

Cottage cutz – Valoviti pravokotni okvirji, Šivani cvetovi

Embossing srajčka - Pike

Slovenske štampiljke - Poroka


1. Zadnje čase sem že kar malo pozabila, kako zabavno je embosiranje z reliefno srajčko in zato je bila to prva stvar, ki sem jo naredila. Pripravila sem si bel karton in ga položila v srajčko s pikami.

 

2. Nato sem vzela Sizzix Big shot napravo in odprla osnovno ploščo na 1 zavihek (označen je s številko 1). Za tem sem naredila sendvič iz rezalnih plošč in pa embosirne srajčke in vse skupaj spustila skozi Big shot.

 

3. S tem sem dobila prečudovite reliefne pike, ki voščilnici dodajo veliko teksture.

 

4. Za tem sem iz barvnega kartona izrezala nekaj rož iz seta Cottage cutz – Šivani cvetovi. Za same cvetove sem uporabila rdečo, koralno in oranžno barvo, za liste pa sem uporabila zeleno. Poleg rož, sem iz pavs papirja izrezala še drugi največji Cottage cutz – Valovit pravokotnik.

 

5. Za lažjo predstavo končnega izdelka sem si nato rože postavila na mesta, kjer si jih želim imeti. Nato pa sem dodala in odtisnila še štampiljko s slovenskim napisom iz seta Poroka. 

Vse skupaj sem nato zalepila s tekočim lepilom in 3D kvadratki. Pazila sem le, da sem lepilo na pavs papir nanašala le kjer imam nato zgoraj še en papir, saj bi se drugače videlo kje sem ga prilepila na podlago.

Končni izdelek izgleda takole: