Od papirnatih trakov, do krasnega metuljčka, brez dodatnih orodij! Preverite blog in se naučite, kako s quilling tehniko enostavno izdelati čudovit papirnati okrasek. Hitro, enostavno, čudovito. :)

 


Potrebujemo:

> papirnati trakovi za quilling >>

> lepilo v pisalu Stick it >>

> škarje >>

 


Postopek izdelave:

 

1. Oblika, v katero bomo zvijali papirnate trakove, je kot ponavljajoča zanka. Prvo, naredite majhno zanko. Potem naredite malo večjo zanko tako, da jo ovijete okrog prve zanke. Zanke naj bodo blizu skupaj, z enakomerni razmaki. Ko pridete do konca papirnatega traku, nanesite na konec kapljico lepila in zalepite.

 

 

 

2. Ponavljajoče zanke bodo izgledale kot solzica. Držite na sploščenem delu solzice in pritisnite zaobljeno stran. Dobili boste približno takšno obliko, kot je na zadnji spodnji sliki. Ta korak lahko ponovite večkrat, da pridete do želene oblike.

  

 

 

3. Naredite 8 zelenih oblik, 4 vijolične in 4 roza (ali izberite barve po svoji želji). Zlepite jih skupaj v skupine, kot kaže spodnja slika.

 

 

 

4. Okoli vsake skupine ovijte vijoličen papirnati trak. Na koncih, zalepite. Dobili bomo 4 krila metulja.

 

 

 

 5. Oblikujte še telo in tipalke, ter zlepite skupaj.

  

  

 

6. Končano! Izdelan metuljček lahko uporabite kot samostojen poletni okrasek, kot dekoracijo za voščilnice, albume, okvirje, darila ali za druge izdelke.