Dekorativni decoupage listi - 26x37,5cm - Art Deco

Komplet zelo tankih listov za splošno dekoracijo in decoupage tehniko.
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
5055170162961
2,60 €

Dekorativni decoupage listi

Set vsebuje 3 dekorativne decoupage liste z istim dizajnom, velikosti 260x375mm in gramature 22g/m².

 

Kako uporabiti decoupage liste?

Listi se uporabljajo za splošno dekoracijo in za decoupage tehniko na različne površine (les, plastiko, steklo, kovino in drugo). Z decoupage tehniko lahko ovijete in okrasite preproste predmete. Čudovita paleta vzorcev je idealna za popestritev enobarvnih ali pustih škatlic, lesenih črk, predalnikov in podobnih izdelkov. Lahko uporabite celoten list, ga natrgate na manjše koščke ali iz njega izrežete in uporabite zgolj želene motive.

 

Osnove decoupage in servietne tehnike

Servietna in decoupage tehnika sta enostavni tehniki okraševanja s papirjem, ki ju uporabljamo, kadar želimo pustim in enostavnim predmetom dodati nekaj živahnosti, ali prenoviti in oživiti stare predmete. Papirje lahko nanašamo na različne površine, od kartona, lesa, plastike, kovine, porcelana ali stekla. Za delo potrebujemo še lepilo na vodni osnovi ali lepilo in lak za servietno (decoupage) tehniko. Obstajajo tudi mediji, kot je na primer Mod Podge, ki nudijo posebno kombinacijo lepila in laka v enem.

Za to tehniko potrebujete slednje pripomočke:

  • Čopič,
  • Lepilo za servietno in decoupage tehniko,
  • Lak za servietno in decoupage tehniko (ni nujno, je pa priporočljivo za zaščito izdelka),
  • Decoupage papir in
  • Platno, karton ali izdelek iz lesa, kovine, plastike, porcelana ali stekla, ki ga želite okrasiti.

 

(1)   Priprava papirja

Decoupage papir lahko uporabite v celoti, ga natrgate na koščke ali izrežete določen motiv, ki ga želite prilepiti na površino predmeta.

(2)   Priprava površine

Površina, na katero lepite papir, mora biti suha, čista, neprašna in nemastna. Površino lahko pred lepljenjem tudi pobarvate, vendar zaradi vidljivost motiva priporočamo uporabo svetlih barv. Pri nekaterih materialih, kot sta les in kovina, boste morali površino grundirati oziroma premazati s posebnim medijem (osnovo za decoupage), za boljši oprijem papirja.

(3)   Lepilo

Uporabite lepilo, primerno za površino na katero polagate papir. Obstajajo namenska decoupage lepila za boljšo obstojnost na določenih površinah, na primer decoupage lepilo za tekstil in lepilo za steklo in porcelan. Za večino ostalih površin se lahko uporabi univerzalen medij za decoupage.

(4) Nanos lepila in papirja

Papir položite na želeno površino in premažite lepilo čez površino papirja. Začnite na sredini papirja in s čopičem nežno gladite po papirju proti zunanjemu robu, da se izognete gubanju papirja in neželenim mehurčkom.

(5) Sušenje

Pustite, da se izdelek popolnoma posuši. V primeru, da nanašate več slojev papirja, pustite, da se predhodni sloj popolnoma posuši pred nanosom drugega.

(6) Nanos laka

Ko je izdelek popolnoma suh, s čopičem nanesite sloj laka za decoupage, da izdelek zaščitite. V primeru, da nanašate več slojev laka, pustite, da se predhodni sloj popolnoma posuši pred nanosom drugega.

(7) Končano!

 

Za lažjo predstavo poteka decoupage tehnike, predlagamo, da si ogledate spodnji video.

Dodatne informacije
SKU5055170162961
PakiranjeKomplet
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account