Maimeri Idea patina 60ml - kovinska barva, bronasta

Bogata pokrivna barva na vodni osnovi, s pravimi kovinskimi delci, ki reagira s patino in sproži dejanski proces oksidacije. Uporablja se v kombinaciji z izdelki Idea Patina za odlično imitacijo oksidacije kovin in staranje površin.
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
8018721058141
6,29 €

Maimeri Idea Patina

Lepoto patine bakra in brona so opevali že v antiki, opevanje njene lepote se je nadaljevalo srednjem veku in renesansi, v neoklasicizmu pa je postala umetnost.

Idea Patina predstavlja revolucionarno paleto izdelkov za amatersko in profesionalno rabo, ki odlično imitira oksidacijo kovin in postara vsako površino. Kolekcijo Maimeri Idea Patina sestavljajo štiri kovinske barve z visoko vsebnostjo kovinskih delcev, ki predstavljajo osnovo in trije reaktanti, ki povzročijo dejanski proces oksidacije. Za zagotavljanje najboljših rezultatov, sta v kolekciji še univerzalen osnovni premaz za pripravo vseh površin in končni sijajni lak, ki zagotovi popolno zaščito površine.

Končni učinek je izjemen in neprimerljiv s patinami ostalih proizvajalcev, saj se pri izdelkih Maimeri Patina sproži resnična kemijska reakcija kovinskih delcev. Efekt je zato dolgotrajen in ostane stabilen skozi čas.

 

Uporaba izdelkov Idea Patina

Izdelke za posmemanje oksidiranih površin Mameri lahko uporabimo na številnih površinah: lesu, kovini, plastiki, platnu in papirju.

  1. Pred začetkom, je površino priporočljivo pripraviti z osnovo za pripravo površine. Osnova je univerzalna in primerna tako za vpojne, kot vodoodporne površine.
  2. Pustimo, da se dobro posuši in nato s čopičem nanesemo prvi sloj - izbrano kovinsko barvo. Počakamo eno uro.
  3. Čez kovinsko barvo s čopičem ali krpo nanesemo želeno patino, ki nato reagira še z mokro kovinsko barvo in na njej ustvari želeni efekt. Pustimo, da se vse popolnoma posuši (sušenje traja približno 12 ur, odvisno od vlage v prostoru.
  4. Ko je vse popolnoma suho, na koncu vedno premažemo s prozornim zaključnim lakom, ki površino popolnoma zaščiti in varuje pred zunanjimi dejavniki. Ustvarjen patina efekt je permanenten in dolgotrajen.

 

 

Dodatne informacije
SKU8018721058141
PakiranjePosamezno
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account