Tekoča glazura za keramiko Botz Stoneware 200ml - prozorna, ki razpoka 9878

Visokotemperaturna tekoča barvna glazura za obarvanje in poslikavo gline (mase). Temperatura žganja: 1220-1280°C. So visoko tesnilne ter odporne in zato priporočljive za namizni pribor in vaze.
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
4038447987826
8,19 €

Tekoče glazure Botz Stoneware – visokotemperaturne

Visokotemperaturne glazure s posebnim barvitim videzom in maksimalno kvaliteto površine. Zaradi svojih tesnilnih lastnosti in visoke odpornosti proti kemičnim in mehanskim vplivom, so visoko priporočljive za jedilno posodo, namizni pribor in vaze. Idealno za lastno izdelavo in poslikavo krožnikov, skodelic, kozarcev, ipd.

  

Značilnosti in uporaba visokotempereturnih glazur Botz

  • Sijajna, transparentna glazura, ki razpoka.
  • Nanesite 2-3 sloje (raje 3).
  • Najpogosteje se bodo razpoke pojavile šele po ohlajanju, pri nekaterih šele v roku enega tedna. Razpoke poudarite kasneje - uporabite močni črni čaj ali kitajsko tuš (barvo vtrite s krpo).
  • Glazura ne bo stekla.
  • Temperatura žganja: 1220°-1280°C (idealna temp.: 1250°C), s 30 minutnim namakanjem. 
  • Ne glazirajte, pustite prosto osnovo in ne postavljajte predmetov na podstavke.
  • *Zaradi razpok ni priporočena za jedilni pribor.
 

Nasvet: Glazure lahko med seboj mešate za več zanimivih odtenkov.

 

Pomembni nasveti/opozorila pri uporabi glazur

Pomembno: Med žganjem izdelkov poskrbite, da je soba dobro zračena. Dim iz peči naj bo speljan naravnost ven. Svetujemo vam, da ne uporabljate matiranih, močnih kovinskih ali razpokanih glazur za namizni oziroma jedilni pribor, saj se na njih lahko zbirajo bakterije ali vplivajo na okus hrane ter pijače.

OPOZORILO: Prosim upoštevajte slednje nasvete: Ne jejte, pijte ali kadite med delom. Po glaziranju si umijte roke. Otroci lahko glazirajo zgolj pri nadzoru odrasle osebe. Glazure hraniti izven dosega otrok. Za vse BOTZ glazure velja slednje: vse so nestrupene, brez svinca in ne vsebujejo koncentracije nevarnih substanc, katerih navedba bi bila potrebna v skladu z regulativo o nevarnih snoveh.

Dodatne informacije
SKU4038447987826
PakiranjePosamezno
Napišite vaše lastno mnenje
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account