Pozdravljeni, poletje je tudi čas porok in za vas sem pripravila foto vodič preproste škatlice presenečenja.

 

Potrebujemo:

 Pa začnimo!

 


1. Najprej si pripravimo osnovo za našo škatlico presenečenja. Uporabimo bel fotokarton in najprej izrežemo 30x30cm kvadrat, naredimo utore na 10-tem cm in nato še na 20-tem cm  (ponovimo na dveh straneh kvadrata , tako, da dobimo križane črte).  Prepognemo po utorih in izrežemo skrajne kvadrate - tako, da dobimo karton v obliku plusa. To je naša osnova za škatlico. Pokrov naredimo malce večji - osnoven kvadrat  10,3 x 10,3 cm + dodamo na vsaki strani 2 cm zavihka - skupaj torej 14,3x14,3 cm - utore naredimo na 2-gem cm in nato ponovno na 12,3 cm, obrnemo karton in ponovimo na naslednji strani, da dobimo križane utore. Razrežemo in zlepimo pokrov.

 


2. Naš vzorčast papir zrežemo na 9 kosov in sicer 8 kvadratov dimenzije 9,8x9,8 cm (stranice in pokrov) in enega 9,5x9,5 - tega malega bomo prilepili na osnovo za voščilnico. Posenčimo z distress blazinico. Vzamemo osnovo za voščilnico in obrežemo stranice na 9,5x9,5 cm (lahko seveda naredimo tudi samo iz kartona). Na sprednjo in zadnjo stran prilepimo z lepilom satenast trak in ga fiksiramo z koščkom selotejpa, Nato nalepimo na sprednjo stran vzorčast papir, voščilnico pa z zadnjo stransjo nalepimo na osnovo škatlice. Ostale papirje nalepimo na vse notranje in zunanje stranice ter enega na zunanji del pokrova. V sredino bomo nalepili kvadrat iz metalik kartona v slonokoščeni barvi  (dim. 9,5x9,5 cm), prav tako na zunanje robove pokrova (dim. 1,8*9,8 cm). Z našim Carrotcake zlatim sprejem posprejamo škatlico  in pustimo, da se posuši.

 


3. Osnovo za škatlico presenečenja smo zunaj in noter polepili z vzorčastim papirji. Sedaj je čas, da jo okrasimo še z dodatki in napisi. Začnemo tako, da iz kraft kartona izrežemo kroge in pravokotnike kamor z Versamark blazinoco odtisnemo  željene napise in jih toplotno embosiramo z belim embosirnim prahom.

 


4. Ko imamo odtisnjene željene napise , jih testno umestimo na stranice in pokrov naše škatlice. Ko smo zadovoljni z postavitvijo jih zalepimo. Na sredino šaktlice zalepimo z vročim silikonskim lepilom manjšo škatlico, ki smo jo posprejali v zlato barvo.

  


5. Sedaj začnemo dodajat okrog napisov še ostalo dekoracijo - papirne rože, islandski mah, izrezke iz lepenke, til, ...

 


6. Za personalizirano škatlico lahko natisnemo imena ženina in neveste, izrežemo, posenčimo in jih nalepimo kot banner preko srčka na eno stranico škatlice.

 


7. Na koncu za piko na i dodamo v škatlico in na pokrov še polperle. Naša personalizirana škatla presenečenja je končana! Je super kot darilo in voščilo mladoporočencema, sajse v notranjosti skriva tako voščilnica kot tudi škatlica kamor lahko damo kakšno malenkost ali denar za darilo.

 


8. In še končne fotografije škatlice: