Pozdravljeni, danes sem z vami Simona. Pripravila sem vam škatlico za mini darilca ali majhne skrivnosti. Super darilce za otroške rojstne dni, malo drugačno in pri tem lahko pomagajo tudi otroške roke. Meni je pomagal moj mali šolar in si zaželel fantovsko škatlico. No, pa dajmo!

 

Potrebujemo:


1. Pa začnimo! Najprej na škatlici pobrusimo morebitne ostre robove - če nimamo brusnega papirja, lahko uporabimo kar pilico za nohte. Nato škatlico pobarvamo z akrilno barvo. Za hitrejše sušenje lahko uporabimo grelno napravo.

 


2. Pripravimo si naš napis, ki ga bomo prenesli na škatlico. Če imamo napis ga natisnemo zrcalno. Pozicioniramo ga na škatlico s pomočjo washi trakov (lažje gredo odlepit kot navaden selotejp in ne puščajo lepljivih sledi). Vatirano palčko pomočimo v medij za transfer - pazimo, da ni premokra - in nežno podrgnemo po papirju kjer je naš napis.

 


3. Z leseno palčko nežno podrgnemo preko napisa, da se prenese na škatlo.

 


4. Odlepimo papir. pustimo nekaj časa, da se mesto prenosa posuši ali pa si pomagamo z grelno napravo. Z Distress blazinica in aplikatorji nežno posenčimo robove naše škatle, da ustvarimo vintage videz.

 


5. Z Mod Podge mat lakom/lepilom škatlico polakiramo.

 


6. Na še moker lak prilepimo mini zvezdice iz lepenke. Pomagamo si z pinceto. Tudi te zvezdice posenčimo z distress blazinicami.

 


7. Sedaj se lotimo še drugega dela in za našo škatlico ustvarimo še mini darilca - jabolka magnetke! Pripravimo si zeleno in rdečo polimerno maso. Rdečo maso zvaljamo na 3-4 mm debelo in izrežemo iz modelčkom jabolka.

8. Jabolku izrezanemu iz rdeče mase s skalpelom odstranimo rdeč pecelj in list.

9. Iz zelene mase oblikujemo listke in jim s pomočjo igle/zobotrebca ustvarimo relief (listne žile).

 


10. Na spodnjem delu naših jabolk dodamo še pikico iz črne mase in jo malo razbrazdamo z iglo (jabolčna muha).

11. Na zgornjidel jabolke v rdečo maso zašičimo še pecelj med jabolčne listke. Peclji so suhe palčke/vejice grmov, približno 1 cm dolge.

12. Jabolka iz polimerne gline utrdimo po navodilih proizvajalca - pečemo v pečici ogreti na 120°C max. 30 minut.

 


13. Ko so jabolka pečena in ohlajena, jim na zadnjo stran s sekundnim lepilom prilepimo magnetek. Po potrebi s sekundnim lepilom utrdimo še peclje.

 


14. Naša fantovska škatlica z mini darilcem je končana!

 


Lep pozdrav, Simona