Začela bom tam, kjer sem nazadnje končala in sicer sem že v prejšnji objavi pokazala 3D izdelano rdeče srce in obljubila, da vam v novi objavi pokažem, kaj sem z njim naredila. In končno svojo obljubo tudi izpolnjujem - tukaj je moj končni izdelek:

 

 


Po tem, ko sem izdelala srce, po eneakem postopku, kot sem ga opisala v predhodnji objavi, sem se lotila izdelave ozadja. Uporabila sem mix media papir in iz njega izrezala: pravokotnik velikosti, ki paše v moj okvir, manjši pravokotnik in še enega, ki sem ga izrezala s pomočjo šablone in ima obliko znamke.

 

 


V naslednjem koraku sem uporabila zabavno plastično šablono iz črk in s pomočjo paste in lopatice vzorec nanesla na pravokotnik, izrezan s pomočjo šablone iz prejšnjega koraka.

 

 


Medtem ko se je pasta sušila, sem sredinski pravokotnik ob robu pobarvala s patino, ki sem jo uporabila tudi na samem 3D srcu. Glede na to, da bom nanj nalepila pravokotnik obdelan s pasto in šablono, ni potrebe, da pobarvam več kot rob, saj se ostalo ne bo videlo.

 

 


Ko se je pasta posušila, sem posprejala površino z rjavim in rdečim sprejem in nato povrhu "malomarno" dodala še malo patine.

 

 


Zelo nežno sem s čopičem nanesla nekaj patine še na največji pravokotnik. Za konec pa sem s pomočjo gobice nanesla še malo bele tempere na površino obdelano s pomočjo paste.

 

 


Pripravila sem si še napis, ki sem ga izdelala s pomočjo šablon črk. Glede na to, da so črke manjše, je potrebno malo več potrpežljivosti, ampak se splača. Delo si lahko v prvi vrsti olajšamo tako, da šablone zložimo po vrsti na magnetno podlago in jih imamo tako shranjene. Tako veliko lažje izberemo vse potrebne črke. Poleg tega mi je zelo všeč to, da set teh šablon vsebuje več posameznih črk, kar omogoča, da lahko sestavimo in izrežemo več besed hkrati. Jaz sem si besede najprej sestavila, nato pa na hrbtni strani zalepila na lepilni trak. Tako sem vse skupaj postavila na papir in izrezala. Na koncu pa črke zalepila v besede na črn kartonček. Še ena informacija: za kljukico črke Š sem uporabila šablono ? in odreza iz njega kljukico.

 

 


Na koncu sem izrazala še "utrip srca" in ker nisem potrebovala celega izreza oz. mi je bil predolg, sem na sredini odrezala besedo "love".

 

 


Nato pa je sledil še zadnji korak, ko sem vse skupaj zalepila. In sicer sem zalepila pravokotnike po velikosti enega na drugega. Zadnjega sem podložila z moos peno, da je malo višji. Na vrhu sem zalepila prikaz utripanja srca in srce. Na spodnji del pa še napis, ki sem ga malo podložila z dodatnim papirjem, da je ta malo višji. Končni izdelek sem postavila še v okvir.

 

 


Želim vam čudovit dan!


Material, ki ga je Vladka uporabila pri svojem projektu:

Rezalne šablone Thinlits, 2kos - geometrijsko srce

Rezalna šablona Sizzix Thinlits, 5kos - poštne znamke

Rezalne šablone Thinlits, set 133kos - abeceda in števila

Rezalne šablone Thinlits, set 3kos -srčni utrip

Šablona za barvanje A5 - ozadje z abecedo

Scrapbooking sprej Carrotcake 55ml - Fudge Brown

Scrapbooking sprej Carrotcake 55ml - Lipstick Red

Patina Anticante 20ml - zlata

Modelirna dekorativna pasta 118ml - bela

Tempera Aero 42ml - 110 bela

SLIKARSKA LOPATICA - 1301026

Sintetični akrilni Čopič za slikanje Da Vinci TOP ACRYL - okrogli

Fabriano mixed media blok 250g/m2 - 14,8x21cm (A5)

Foto karton A4 - perl bel

Barvni karton A4 220g/m2 - črn

Penasta guma (moosgummi) 20x29cm - bela

Pinceta s fino konico Sizzix

Sizzix pripomoček za rezalne šablone - igla

Rezalnik papirja Fiskars SureCut big - A4

Scrapbooking strojček Sizzix BIG SHOT

Večnamensko hobi lepilo Pentart 20ml

Ekspresno lepilo Sizzix 120ml