Prejšnji teden sem spreminjala dekoracijo v stanovanju in ugotovila, da mi manjka še kakšen kos pomladne dekoracije. Pa sem se je lotila. In kar rada naredim je to, da vržem na kup različne šablone. Lahko so od različnih proizvajalcev in ko si jih ogledujem tako vržene na kup, počasi nastaja ideja, kaj bi izdelala. Tega se večkrat poslužujem, tudi takrat, ko zmanjka inspiracije. Kadar gre slednja po svoje, jo počasi priklicujem nazaj tako, da izdelam kaj znanega, le da malo obrnem stvari. In venčke zelo rada izdelujem, torej eden več ne bo škodil.

 

 


Še en nasvet, kadar brskate med materiali, sploh šablonami. Ne izpustite kupa prazničnih šablon, saj lahko velikokrat uporabite kakšno božično za drugačne priložnosti. Tako sem tudi sama tokrat uporabila božično šablono od Cottage Cutz in večkrat izrezala zelenje, ki se mu na končnem izdelku prav nič ne pozna, da je zgolj praznično, kajne? S Sizzixovo šablono sem še dodatno izrezala dva venčka. Vsi izrezi so iz akvarelnega papirja, saj sem jih pobarvala z akvarelnimi barvami. Ker pa je krog zelenja nekoliko manjši kot sam venček, sem ga odrezala na pol in tako lažje razporedila kasneje na sam venček.

 

 


V naslednjem koraku sem si izrezala in pobarvala še nekaj dodatnega zelenja in cvetove. Izrezi cvetov lahko služijo za izdelavo božične zvezde ali pa takšnih belo-rumenih cvetov, ki sem jih jaz izdelala.

 

 


Prav tako iz akvarelnega papirja, sem si izrezala cca A5 velikost papirja (pač takšnega, ki paše v okvir) in ga na sredini v obliki kroga posenčila z modrim distress inkom. 3x sem si izrezala še okno in enega potapkala z gobico namočeno v belo tempero. Ko se je le-ta malo posušila, sem gobico namočila še v svetlo rjavo akvarelno barvo in povlekla po izrezanem oknu. Lahko pa bi seveda uporabila tudi rjavi distress ink.

 

 


Ko je bilo vse skupaj že zalepljeno, sem s pomočjo čopiča in bele tempere, ki sem jo malo razredčila z vodo, poškropila nekaj kapljic bele barve. Kar tako, za malo veselja. :)

 

 


Vse skupaj sem nato dala v okvir.

 

 


Želim vam lep dan. Preživite ga čim več na soncu!


Material, ki ga je Vladka uporabila pri svojem projektu:

CottageCutz rezalna šablona 8,89x9,40cm - božični venec

CottageCutz rezalna šablona 4,6x6,4cm - pomladno okno

Rezalne šablone Sizzix Thinlits, 13kos - lep cvetlični venček

Blazinica za štampiljke Ranger Distress ink mini 2,5x2,5cm - tumbled glass

Akvarelni blok za slikanje Radeče - K2, 10 listov

Sintetični akrilni Čopič za slikanje Da Vinci TOP ACRYL - okrogli

Akvarelna slikarska barva JSC White nights 2,5ml - Raw Sienna

Akvarelna slikarska barva JSC White nights 2,5ml - Violet-Rose

Akvarelna slikarska barva JSC White nights 2,5ml - Olive Green

Akvarelna slikarska barva JSC White nights 2,5ml - Scarlet

Tempera Aero 42ml - 110 bela

Pinceta s fino konico Sizzix

Sizzix pripomoček za rezalne šablone - igla

Rezalnik papirja Fiskars SureCut big - A4

Scrapbooking strojček Sizzix BIG SHOT

Podloga za rezanje iz kaljenega stekla - A3

Večnamensko hobi lepilo Pentart 20ml