Pozdravljeni, tokrat sem z vami Simona in vam maham iz morja. Zato je tudi današnji blog čisto poletno, morsko in počitniško obarvan! Zmeraj vzamem s seboj na oddih nekaj štampiljk, papir in markerje in potem pobarvam kar nekaj odtiskov na zalogo (te kasneje samo izrežem in jih uporabim na voščilnicah). To zavzame eno mapico stvari (akrilni blog, štampiljke, blazinico za odtiske, škarje in markerje) in jo z lahkoto vzamete s seboj na plažo namesto knjige. Ampak tokrat nisem delala klasičnih voščilnic ampak razglednice.

Kdaj ste nazadnje dobili kakšno z morskimi pozdravčki?

 

Potrebujemo:


1. Najprej si na karton za štempljanje narišemo z ravnilom pravokotnike in jih izrežemo (seveda lahko na to mislimo že doma in si izrežemo pravokotnike s pomočjo šablon in Sizzixa). Jaz sem uporabila klasično mero 10,5 14,8 cm. Iz fotokartona izrežemo malce večji pravokotnik (za cca 6 mm večji od prejšnjega).

 


2. Izberemo štampiljke - sama sem izbrala cvetove hibiskusa - najprej vse cvetove odtisnemo na samolepljive listke ter jih izrežemo - te odtiske na samolepljivih listkih bomo uporabljali za maskiranje.

 


3. Pripravimo si našo črno Memento blazinico, akrilno ploščico in štampiljke. Izrezan pravokotnik kartona za štemplanje postavimo na podlago iz papirja (ker bodo odtisi preko roba kartona) in začnemo z štempljanjem - najprej odtisnemo večje cvetove in potem s pomočjo samolepljivih lističev prekrivamo že odtisnjene motive in dodajamo nove.

 

 


4. Ko imamo odtisnjene vse željene motive oz postavitev, začnemo z barvanjem. Sama sem za barvanje izbrala alkoholne markerje Graph`it v roza in rumenih odtenkih.

  


5. Sedaj na naš večji pravokotnik zarišemo 0,5 cm okvir s svičnikom.

 


6. Zarisan okvir pobarvamo z željeno barvo markerja - to bo zunanji okvir razglednice. Ko pobarvamo z markerjem, zarišemo rob z tankim črnim flomastrom - lahko uporabimo kar naš Graph`it marker. Zarišemo še črte za naslov.

 


7. Sedaj zlepimo skupaj naš poštempljan in pobarvan kos in naš fotokarton z obrobo in zarisanimi črtami. Alkoholni markerji so super za barvanje, vendar so tako močni, da se vse vidi še na drugi strani kartona in sta dve plasti obvezni.

 


8. Naša razglednica je končana!

  


9. Uporabila sem še set štampiljk Simon in naredila mini serijo razglednic. Tudi pri teh si pomagamo z maskiranjem - tako dosežemo da so valovi preko čolna in da recimo Simonu na glavi sedi galeb. Na začetku zamudna tehnika, vendar rezultati poplačajo trud. Super tudi za otroško ustvarjanje - otrokom naštempljate motive na kartice, potem pa jih samo pobarvajo in pošljejo prijateljčkom in seveda babicam. Mornar Simon: