Pozdravljeni, v današnjem projektu bomo naredili ročno izdelano milo in ga tudi lepo zapakirali. Takšna unikatna darilca pa so krasna ideja tudi za božični čas. :)  

 

Material, ki sem ga uporabila:

 


1. Na peki papir (ali drugo podlago) posujemo nekaj grobo mlete soli in jo delno obarvamo z rdečo barvo za milo. Damo na stran. 

  


2. Milo narežemo na manjše koščke in ga v steklenem kozarcu stalimo v mikrovalovni pečici. Ker se milo zelo hitro stali, je dovolj že 8 do 10 sekund v mikrovalovni pečici.

 


3. Ko staljeno milo vzamemo ven, dodamo več kapljic rdeče barve in z leseno palčko dobro premešamo. Vlijemo v kalup in ga na eni strani malo podložimo, da dobimo poševno dno. Pustimo, da se strdi (približno 15min) in postopek ponovimo, le da dodamo nekaj kapljic barve manj (da dobimo manj intenzivno barvo). Kalup podložimo na drugi strani kot prvotno.

 


4. V kozarec narežemo približno dva do trikrat toliko mila in ga stalimo. Dodamo nekaj kapljic rdeče barve in s palčko počasi narišemo naključen vzorec. Zelo previdno in počasi zlijemo v kalup. Dodamo še nekaj kapljic v sam kalup in ponovno s špilo ustvarimo vzorec.

 


5. S skalpelom narežemo nekaj "zvitkov" trdega mila in jih položimo še v nestrjeno milo. Posujemo še s soljo in počakamo, da se popolnoma strdi.

 


6. Milo vzamemo iz kalupa in razrežemo na več koščkov, da razkrijemo krasen notranji vzorec.

 

 


7. Sedaj moramo naše milo še lepo zapakirati. Za to potrebujemo nekaj papirjev, Sizzix šablone, barvno blazinico in rdečo vrvico.

 


8. Iz belega kartona izrežemo vzorec s Sizzix šablono brez roba.

 


9. Nežno zasenčimo z barvno blazinico in naprstnim orodjem za senčenje.

 


10. S Sizzix šablono izrežemo še eno belo in eno rdečo srce, ki ju zasenčimo z enako barvo, kot smo zasenčili vzorec v prejšnjem koraku. Na škatlico zalepimo vzorec, zavežemo z rdečo vrvico in dodamo še dva srca. Belega prilepimo z navadnim lepilom, rdečega pa s 3D lepilno blazinico, da naši škatzlici dodamo še nekaj dimenzije. Tako, zunanji del škatlice je končan.

 


11. Poskrbimo še za notranjost, kamor dodamo nekaj naravne rafije in vanjo položimo košček mila. Naša darilca so pripravljena!

 


  


Unikatno, ročno izdelano milo bo krasno božično novoletno darilo ali zelo pozoren poklon za vaše najbližje. Prijetno ustvarjanje vam želim. :)