Današnja ideja je primerna, da jo uporabite tudi pri ustvarjanju z otroki. Pravzaprav gre za dva izdelka, kjer si otroci urijo tudi ročne spretnosti. Za začetek pa naj vam pokažem, kako lahko izdelate takšno srce, ki vam služi kot knjižno kazalo.

 

 


S pomočjo dveh velikosti šablon v obliki srca, sem izrezala 2 večji in 2 manjši srci iz modrega filca. Naj vas ne zmede, da je na fotografiji samo eno večje iz filca. Drugo se mi je namreč izmuznilo pri fotografiranju :) Dodatno sem izrezala še 2 večji srci iz modrega foto kartona. Za okrasitev pa sem si s pomočjo Cottage Cutz šablone izrezala nekaj majhnih cvetov in zelenja. Pri tem sem uporabila kar filc, ki se dobi v paketu.

 

 


V naslednjem koraku sem obe veliki srci iz filca zalepila na srci iz foto kartona. Nato pa še obe manjši srci prilepila na večji. S tem, da sem uporabila tudi srci iz foto kartona, sem pridobila na trdnosti. Sprednjo stran sem še dodatno okrasila s cvetjem.

 

 


Da bi oblikovali kazalo, je potrebno hrbtni strani obeh src (tam kjer je nalepljeno papirnato scre) zalepiti skupaj. Vendar, da se bo kazalo lahko zataknilo za list v knjigi, ju zalepimo samo deloma. To pomeni, da dvostranki lepilni trak zalepimo samo na polovico leve in desne spodnje strani, kot je razvidno na fotografiji. Lahko bi namesto dvostranskega traku nanesla tudi tekoče lepilo, vendar tako lažje vidite kje je dejansko potrebno nanesti lepilo.

 

 


Nato pa torej obe srci združimo s hrbtnima stranema skupaj. Na zgornji strani pa se takole lepo razpreta. In v to odprtino zataknemo tudi list od knjige.

 

 


Druga varianta pa je ta, da zgornjo vajo ponovimo, pri tem pa izpustimo lepljenje na papirnato srce. Srci iz filca pa zašijemo skupaj, vmes pa še napolnimo s polnilom.

 

 


Tako zgledata obe skupaj.

 

 


Želim vam obilo ustvarjalnosti!


Material, ki ga je Vladka uporabila pri svojem projektu:

 

Set tankega filca 20x30cm - pastelne barve, 10 kosov

Tanka kovinska šablona - srca

Set rezalnih šablon CottageCutz - šivano srce od 1,8x2cm do 8,9x9,4cm

Rezalna šablona s šivi, 5kos - srca

CottageCutz rezalna šablona 4,6x6,4cm - pomladno okno

Polnilo za igrače 50g

Foto karton A4 - pacifik moder

Scrapbooking strojček Sizzix BIG SHOT

Večnamensko hobi lepilo Pentart 20ml